Installing Vault Server on Windows 2003 Server

A collection of information about Vault, including solutions to common problems.

Moderator: SourceGear

Post Reply
jclausius
Posts: 3655
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:17 pm
Location: SourceGear
Contact:

Installing Vault Server on Windows 2003 Server

Post by jclausius » Mon Feb 16, 2004 9:03 am

Note: Vault Server 7.0 requires .NET 4.5 and is not supported on Windows 2003 Server.

Before installing Vault on a Windows 2003 Server, Internet Information Services and ASP.Net to be installed and configured.

1) Verify ASP.Net is installed. From the Control Panel -> Add / Remove Programs, click "Add / Remove Windows Components". Highlight the "Application Server" listing, and click "Details...". Verify "ASP.NET" is installed (see aspnet_setup screen shot).

2) Verify IIS is installed. Staying within the "Add / Remove Windows Components" and "Application Server", scroll to "Internet Information Services". Highlight this item, and click "Details...". Highlight, "World Wide Web Service" and then click "Details...". Verify "World Wide Web Service" is installed (see www_setup screen shot).

3) Once you have verified steps 1 and 2, you must make sure IIS is configures to allow ASP.Net pages to be processed. Start up the IIS Manager ( Click Start -> Run and type %windir%\system32\inetsrv\iis.msc. click OK ). Expand the server, and highlight "Web Service Extensions". Verify ASP.Net is allowed (see allow_aspnet screen shot).

.Note: Vault 6.x requires ASP.NET 4.0, rather than ASP.NET 2.0
Attachments
webservice_extensions.png
webservice_extensions.png (7.94 KiB) Viewed 10208 times
aspnet_setup.jpg
aspnet_setup.jpg (38.54 KiB) Viewed 16669 times
www_setup.jpg
www_setup.jpg (39.09 KiB) Viewed 16672 times
Jeff Clausius
SourceGear

Post Reply