vs2008 - no 'enhanced client' available

This forum is now locked, since Gold Support is no longer offered.

Moderator: SourceGear

Locked
GuyH
Posts: 36
Joined: Mon Oct 30, 2006 6:27 am

vs2008 - no 'enhanced client' available

Post by GuyH » Fri Mar 21, 2008 5:03 am

I have installed vault server 4.10 that includes vault client on my pc

in vs2005 i can use the enhanced client but in vs2008 it is not available

i have either 'vault classic' or 'none'

why is this?

how do i register it into vs2008

Beth
Posts: 8550
Joined: Wed Jun 21, 2006 8:24 pm
Location: SourceGear
Contact:

Post by Beth » Fri Mar 21, 2008 8:13 am

If you installed VS 2008 after Vault, then Vault isn't registered with VS 2008 in the registry. You need to uninstall and reinstall Vault so that it hits the VS 2008 section of the registry. This shouldn't affect anything other than taking about 2-3 minutes to perform.

GuyH
Posts: 36
Joined: Mon Oct 30, 2006 6:27 am

Post by GuyH » Fri Mar 21, 2008 1:31 pm

i installed vault server 4.10 (with client included) after i had installed vs2008.

i did a reinstall but still nothing.

it simply ignores vs2008

so then i did a complete uninstall of the server, reinstall, nothing.

there are also 2 entries in the add/remove for vault client - one is for version 4.06 the other is 4.10

if i try and install the client package it says 'admin policies prevent this'

i tried to use cCleaner to remove the entries in add/remove but i get an error about access denied!

i also did a registry clean and reinstall of vault server, again, nothing.

what should i do?

Beth
Posts: 8550
Joined: Wed Jun 21, 2006 8:24 pm
Location: SourceGear
Contact:

Post by Beth » Fri Mar 21, 2008 4:02 pm

Open the Vault client, go to Tools - Options - General and set Vault as your default SCC provider. Try this first, and if doesn't work, then continue to the next paragraph.
there are also 2 entries in the add/remove for vault client - one is for version 4.06 the other is 4.10
It sounds like the 4.0 client was installed before you installed the 4.1 server with client. In this kind of situation, it may make more sense to not install the 4.1 client with the server, but install it separately like you did with 4.0.6. Try uninstalling 4.1, then 4.0.6, then install just the 4.1 server without the client. Then install just the 4.1 client alone.

GuyH
Posts: 36
Joined: Mon Oct 30, 2006 6:27 am

Post by GuyH » Sat Mar 22, 2008 4:48 am

here is what happened...

4.06 would not uninstall - even when i redownloaded both the client and admin installers for that version and tried repair/remove etc..

I ended up having to remove everything, then search the registry and manually remove all items relating to windows installer and sourcegear.

once i did this the 4.06 item no longer appeared in the add/remove list.

so now i could install 4.10 client, then 4.10 server.

why did all this happen? looking back to when i first upgraded to 4.10 server i remember that the client part of the install threw an error but still finished - my server was working so i left it. i wasnt going to be needing to use the client on that machine for a while anyway.

so when that error blew it must have stopped it midway from removing 4.06 which is why it was still in my add/remove list.

at least its sorted now.

Beth
Posts: 8550
Joined: Wed Jun 21, 2006 8:24 pm
Location: SourceGear
Contact:

Post by Beth » Mon Mar 24, 2008 4:25 pm

Thanks for the follow up on this.

Terence
Posts: 164
Joined: Thu Feb 02, 2006 2:43 pm
Location: SourceGear

Post by Terence » Tue Mar 25, 2008 9:11 am

There was a knowledge base article to assist with this: http://support.sourcegear.com/viewtopic.php?t=9653
Terence McGhee
SourceGear

GuyH
Posts: 36
Joined: Mon Oct 30, 2006 6:27 am

Post by GuyH » Tue Mar 25, 2008 10:52 am

Terence wrote:There was a knowledge base article to assist with this: http://support.sourcegear.com/viewtopic.php?t=9653
oh how i wish i had known about that utility before i did it all manually :lol:

Terence
Posts: 164
Joined: Thu Feb 02, 2006 2:43 pm
Location: SourceGear

Post by Terence » Wed Mar 26, 2008 3:45 pm

Sorry we weren't more clear about this, to begin with. Happy that you're up and working now.
Terence McGhee
SourceGear

GuyH
Posts: 36
Joined: Mon Oct 30, 2006 6:27 am

Post by GuyH » Wed Mar 26, 2008 5:17 pm

yes im happily working in cvs mode now after reading thru the tutorial on erics blog and the enhanced client FAQ. 8)

jclausius
Posts: 3656
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:17 pm
Location: SourceGear
Contact:

Post by jclausius » Thu Mar 27, 2008 7:24 am

We're glad things were straightened out.

Cheers.
Jeff Clausius
SourceGear

Locked