Vault change set (checkin) comment showing up in Dragnet

This forum is now locked, since gold support is no longer offered.

Moderator: SourceGear

Neil Weicher
Posts: 38
Joined: Thu Apr 01, 2004 7:14 am
Location: Stamford, CT
Contact:

Vault change set (checkin) comment showing up in Dragnet

Post by Neil Weicher » Tue Dec 13, 2005 11:28 am

Not sure where to post this one - Dragnet or Vault, because it is the interaction of the two.

We have set up Vault so that checkin comments are posted to a specified bug in Dragnet. If I log in as myself (admin) or as 'josh' (developer) on several machines, it works just fine. very happy.

But if Josh logs in from his own machine as himself to Vault - the check in comment does NOT show up on the Dragnet item. The "Add Checkin Comment as Item Comment" checked on. The only case where it does add a comment is when he also marks the item when checking in in Vault "Mark Completed". (but we do not want to mark the item completed)

We checked his Vault version - it is current (3.1.5.3546).

We do not believe this is a permissions issue, because we are logged in from several places as 'josh' and those work. but from his machine it does not. I tried it myself.

any ideas?

lbauer
Posts: 9736
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:25 pm
Location: SourceGear

Post by lbauer » Tue Dec 13, 2005 1:01 pm

Strange. Does the comment appear in Vault history?

Is he adding the comment in the "Change Set Comment" text box of the checkin dialog?

Are there any errors logged to the Dragnet log file (sgdragnet\dragnet.log) or the Vault log file, (sgvault\sgvault.log) in the Windows temp directory when the user checks in the comment?
Linda Bauer
SourceGear
Technical Support Manager

Neil Weicher
Posts: 38
Joined: Thu Apr 01, 2004 7:14 am
Location: Stamford, CT
Contact:

what I found in the dragnet log

Post by Neil Weicher » Wed Dec 14, 2005 12:10 pm

I found a number of entries in the Dragnet log that corresponded to when Josh tried to checkin with dragnet comment from his own machine. there were no such entries when we did the checkin logged in as josh froma different machine:

2005-12-13 11:33:48.906 167.206.228.82 (167.206.228.82)-josh : Helpers::AddItemComment SqlDateTime overflow. Must be between 1/1/1753 12:00:00 AM and 12/31/9999 11:59:59 PM.

Entries in that log did not show up either when he checked in wth comments and marked as completed. It only happened from his machine, which checkin with comments, but not marked as completed.

mskrobul
Posts: 490
Joined: Wed Jan 14, 2004 10:22 am
Location: SourceGear
Contact:

Post by mskrobul » Wed Dec 14, 2005 2:20 pm

What version of .NET is Josh using on the problem machine (version, service pack, language, etc)? Is it the same version that is installed on the Dragnet machine?

I have attached a program that just displays the min value for Date Time. If you run this on Josh's machine and the Dragnet machine do you get the same date and time values?
Attachments
DTMinVal.zip
show date time min value
(3.56 KiB) Downloaded 4670 times
Mary Jo Skrobul
SourceGear

Neil Weicher
Posts: 38
Joined: Thu Apr 01, 2004 7:14 am
Location: Stamford, CT
Contact:

Josh's Machine

Post by Neil Weicher » Wed Dec 14, 2005 5:29 pm

While this problem occurs on several machines; here's one:

dtminvalue 1/1/0001 12:00:00 AM

And for the .net version -- it appears I have several installed -- here's a directory of the microsoft.net\framework

Directory of C:\WIN\Microsoft.NET\Framework

12/09/2005 05:09 AM <DIR> .
12/09/2005 05:09 AM <DIR> ..
09/23/2005 07:28 AM 72,704 NETFXSBS10.exe
02/21/2003 08:44 AM 36,354 NETFXSBS10.hkf
09/23/2005 07:28 AM 41,392 netfxsbs12.hkf
09/23/2005 07:28 AM 7,680 sbscmp10.dll
09/23/2005 07:28 AM 7,680 sbscmp20_mscorwks.dll
09/23/2005 07:28 AM 7,680 sbscmp20_perfcounter.dll
05/14/2002 11:42 PM 5,120 sbs_diasymreader.dll
05/14/2002 11:42 PM 5,120 sbs_iehost.dll
05/14/2002 11:42 PM 5,120 sbs_microsoft.jscript.dll
05/14/2002 11:42 PM 5,632 sbs_microsoft.vsa.vb.codedomprocessor.dll
05/14/2002 11:42 PM 5,120 sbs_mscordbi.dll
07/20/2002 01:52 AM 5,120 sbs_mscorrc.dll
05/14/2002 11:42 PM 5,120 sbs_mscorsec.dll
05/14/2002 11:42 PM 5,120 sbs_system.configuration.install.dll
05/14/2002 11:42 PM 5,120 sbs_system.data.dll
05/14/2002 11:42 PM 5,120 sbs_system.enterpriseservices.dll
06/28/2002 02:45 AM 5,120 sbs_VsaVb7rt.dll
05/14/2002 11:42 PM 5,120 sbs_wminet_utils.dll
09/23/2005 07:28 AM 7,680 SharedReg12.dll
12/09/2005 05:09 AM <DIR> v1.0.3705
12/09/2005 05:07 AM <DIR> v1.1.4322
12/10/2005 10:17 PM <DIR> v2.0.50727

mskrobul
Posts: 490
Joined: Wed Jan 14, 2004 10:22 am
Location: SourceGear
Contact:

Post by mskrobul » Thu Dec 15, 2005 9:03 am

While this problem occurs on several machines; here's one:

dtminvalue 1/1/0001 12:00:00 AM
What I really need to know is if you run that program on one of the client machines that is having problems adding comments and on the Dragnet server machine if it reports the same date and time. The only possible reason we can think of that could cause your error is if this min date value has a different value on the Dragnet machine than on the one of the Vault client machines that can't add comments. So can you run that program on the Dragnet machine AND one of the problem machines and let me know if the date values are the same? Sorry if that was unclear in my last post.
And for the .net version -- it appears I have several installed -- here's a directory of the microsoft.net\framework
Which machine has the multiple versions installed, the Dragnet machine or one of the client machines? I would like to know the version(s) of .NET installed on the Dragnet server machine and the version(s) of .NET installed on the vault client machines that are having problems.

Thanks!
Mary Jo Skrobul
SourceGear

Neil Weicher
Posts: 38
Joined: Thu Apr 01, 2004 7:14 am
Location: Stamford, CT
Contact:

Post by Neil Weicher » Thu Dec 15, 2005 5:15 pm

[quote="mskrobul]What I really need to know is if you run that program on one of the client machines that is having problems adding comments and on the Dragnet server machine if it reports the same date and time. /quote]

So it does not work across time zones?
Why then, do the check in comments "stick" if I check "mark as completed"? If this is left unmarked --- the comments do not check in.

mskrobul
Posts: 490
Joined: Wed Jan 14, 2004 10:22 am
Location: SourceGear
Contact:

Post by mskrobul » Thu Dec 15, 2005 6:18 pm

.NET handles all the date/time conversions. If .NET is doing a timezone conversion on the minimum value and setting it to be before the min date value it would be out of range for SQL. We will look into that further. That could be what is happening. If so, I am surprised we haven't had any other reports of this (many Vault/Dragnet users are in different timezones).
Why then, do the check in comments "stick" if I check "mark as completed"? If this is left unmarked --- the comments do not check in.
These two things go through different code paths. When you Mark as completed the underlying Dragnet call is Modify Item. Updating the bug without marking it fixed calls Add Item Comment and there is an extra date check in Add Item Comment that looks like it could cause this problem if that date is being incorrectly set.

I will let you know what we find out.
Mary Jo Skrobul
SourceGear

jclausius
Posts: 3601
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:17 pm
Location: SourceGear
Contact:

Post by jclausius » Fri Dec 16, 2005 9:15 am

Neil:

Can you send me an email? Use the button below this post.

We have a hot-fix that should solve this particular issue.
Jeff Clausius
SourceGear

Neil Weicher
Posts: 38
Joined: Thu Apr 01, 2004 7:14 am
Location: Stamford, CT
Contact:

dragnet server datetime

Post by Neil Weicher » Fri Dec 16, 2005 9:17 am

The dragnet server shows the following value when running dtminval:

1/1/0001 12:00:00 AM

Dragnet server has .NET Framework 1.1 with 1 hotfix applied (KB886903)

Dragnet server is on Eastern Time. Client machines (several with problems) are all in Pacific time zone.

Neil Weicher
Posts: 38
Joined: Thu Apr 01, 2004 7:14 am
Location: Stamford, CT
Contact:

SQL Server Script ran

Post by Neil Weicher » Fri Dec 16, 2005 12:00 pm

We ran the hotfix for the server sql script to ignore times.
checkin comments are still not copied from vault to dragnet.

Both the client & server show the same "minimum value" per the dtmin test.

Thanks

jclausius
Posts: 3601
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:17 pm
Location: SourceGear
Contact:

Post by jclausius » Fri Dec 16, 2005 2:04 pm

Neil:

From within the Vault Admin tool, go to Repository Options Tab.

Next choose the particular repository where Josh is working.

What Bug Tracking Application is listed? What is the Bug Tracking Integration URL?

With that information on hand, go to Josh's machine, and from "Start->Run" type "iexplore ::BUG TRACK URL::

Where ::BUG TRACK URL:: url is the value from the Vault Admin Tool. Does that work?


Next try "Start->Run" -> "iexplore ::BUG TRACK URL::/dragnetwebservice.asmx"

Does that work?
Jeff Clausius
SourceGear

Neil Weicher
Posts: 38
Joined: Thu Apr 01, 2004 7:14 am
Location: Stamford, CT
Contact:

iexplore

Post by Neil Weicher » Fri Dec 16, 2005 5:47 pm

I was asked to run:

iexplore http://167.206.228.82:16439/Dragnet

iexplore http://167.206.228.82:16439/Dragnet/dra ... rvice.asmx

Both these commands worked. however iexpore.exe was not in the path; so I had to navigate to it.

jclausius
Posts: 3601
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:17 pm
Location: SourceGear
Contact:

Post by jclausius » Sat Dec 17, 2005 11:00 am

Can you check the Dragnet log? Are there any errors in the log file related to an add comment failure?
Jeff Clausius
SourceGear

jclausius
Posts: 3601
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:17 pm
Location: SourceGear
Contact:

Post by jclausius » Sat Dec 17, 2005 11:52 pm

Neil:

One other thing... Is the behavior you described seen within the Vault GUI client, and not the Visual Studio / Vault IDE client?
Jeff Clausius
SourceGear

Locked