VS2019 Vault Pro extension

If you are having a problem using Vault, post a message here.
BigBrett
Posts: 206
Joined: Wed Feb 01, 2006 8:45 am

Re: VS2019 Vault Pro extension

Post by BigBrett » Wed Jun 19, 2019 5:58 am

Good catch - fixes display on my machine as well.

Thanks for this.

rheldt
Posts: 5
Joined: Wed May 01, 2019 8:15 am

Re: VS2019 Vault Pro extension

Post by rheldt » Wed Jun 19, 2019 7:06 am

Setting change fixes my machine also. Like he mentioned, dark mode appears white, but it's otherwise functional.

@ThomasH, thanks for the tip!

jclausius
Posts: 3647
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:17 pm
Location: SourceGear
Contact:

Re: VS2019 Vault Pro extension

Post by jclausius » Wed Jun 19, 2019 8:25 am

Wow!! I don't have .NET Framework 4.8 installed, so that option is disabled, but I'll do some debugging down the road to see what gives.

At least now there's a current work-around.

@ThomasH, Nice Find!
ThomasH wrote:We solved it for our machines: Disabling "Optimize Rendering for screens with different pixel densities (requires restart") helped. Although in dark mode, the Extension window is painted with white background color, but it works.
some digging to see why that is causing the problem.
Jeff Clausius
SourceGear

topcats
Posts: 28
Joined: Wed Jul 14, 2004 9:13 am
Location: Surrey, UK
Contact:

Re: VS2019 Vault Pro extension

Post by topcats » Thu Jun 27, 2019 4:08 am

ThomasH wrote:We solved it for our machines: Disabling "Optimize Rendering for screens with different pixel densities (requires restart") helped. Although in dark mode, the Extension window is painted with white background color, but it works.
Hi

I had the same issue on multiple systems

I run my DEV IDE's within Virtual Machines, either HyperV or VMware.

Changing this setting instantly fixed it.
So yes I would say a rendering issue.

Ta for the workaround.

jclausius
Posts: 3647
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:17 pm
Location: SourceGear
Contact:

Re: VS2019 Vault Pro extension

Post by jclausius » Thu Jun 27, 2019 12:11 pm

Thanks for an update on the workaround.
Jeff Clausius
SourceGear

timothy
Posts: 6
Joined: Tue Feb 24, 2004 9:38 pm
Contact:

Re: VS2019 Vault Pro extension

Post by timothy » Thu Jan 16, 2020 10:59 pm

Same issue - can confirm that unchecking "Optimize Rendering for screens with different pixel densities" fixed the problem of the transparent Pending Change pane.

Thanks!

jclausius
Posts: 3647
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:17 pm
Location: SourceGear
Contact:

Re: VS2019 Vault Pro extension

Post by jclausius » Tue Jun 09, 2020 7:17 am

Having to turn off "Optimize Rendering for screens with different pixel densities" will be resolved in Vault 10.1, tentatively scheduled to be released this week.
Jeff Clausius
SourceGear

jclausius
Posts: 3647
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:17 pm
Location: SourceGear
Contact:

Re: VS2019 Vault Pro extension

Post by jclausius » Wed Jun 10, 2020 1:53 pm

Please check the Vault 10.1.0 release which should address this issue - viewtopic.php?p=82356#p82356
BigBrett wrote:
Thu Jun 13, 2019 12:10 am
Microsoft Visual Studio Professional 2019 Version 16.1.3
SourceGear Vault Professional Visual Studio Extension 10.0.3.30967
SourceGear Vault Professional Work Item Extension 10.0.3.30967

I had installed the original 10.0.3.30966 version of the extension and noticed that the Vault Pro Pending Changes window and the Vault Pro Work Item Tracking windows did not display anything (completely blank other than title bar).

I updated to 10.0.3.30967 and no change.

The Pending Changes window will show whatever the last window in the same dock group was showing. If the docked group is dragged over the IDE window, whatever is open in the IDE will show in the Pending Changes window.
Jeff Clausius
SourceGear

BigBrett
Posts: 206
Joined: Wed Feb 01, 2006 8:45 am

Re: VS2019 Vault Pro extension

Post by BigBrett » Sun Jun 14, 2020 9:14 pm

Thanks for the heads-up, confirm this problem is now corrected.

Post Reply