TeamCity 9.1 & Vault 9.1

If you are having a problem using Vault, post a message here.

Moderator: SourceGear

Post Reply
ajj3085
Posts: 228
Joined: Thu Feb 16, 2006 11:39 am

TeamCity 9.1 & Vault 9.1

Post by ajj3085 » Tue May 10, 2016 6:03 pm

I use TeamCity as a build server, and it was running the latest 9.1 TeamCity release against Vault 9.0, and all was well. I then upgraded to Vault 9.1, and TeamCity can no longer connect. If I use the Java CLC I put in the TeamCity plugin/lib folder, it does connect just fine. Just the intergration with the TeamCity Vault source control plugin doesn't work.

I orginally filed a ticket with JetBrains, but they seem to indicate the issue is on the Vault side. See my ticket here: https://youtrack.jetbrains.com/issue/TW-45147

Any suggestions?

ajj3085
Posts: 228
Joined: Thu Feb 16, 2006 11:39 am

Re: TeamCity 9.1 & Vault 9.1

Post by ajj3085 » Tue May 10, 2016 7:22 pm

Also, there's nothing in the log but a lot of logins (about every second) which are likely from the TeamCity server. Its a login immediately followed by a logout at the same time, repeating.

Beth
Posts: 8550
Joined: Wed Jun 21, 2006 8:24 pm
Location: SourceGear
Contact:

Re: TeamCity 9.1 & Vault 9.1

Post by Beth » Wed May 11, 2016 8:00 am

Did you upgrade the client on the machine running TeamCity?

What is the OS of the machine that is running TeamCity?
Beth Kieler
SourceGear Technical Support

ajj3085
Posts: 228
Joined: Thu Feb 16, 2006 11:39 am

Re: TeamCity 9.1 & Vault 9.1

Post by ajj3085 » Wed May 11, 2016 8:33 am

Beth wrote:Did you upgrade the client on the machine running TeamCity?

What is the OS of the machine that is running TeamCity?
Yes; I upgraded the CLC client on the TeamCity server, and am able to use that to successfully connect to Vault. The TeamCity service is running on Windows Server 2012 R2, 64-bit.

Beth
Posts: 8550
Joined: Wed Jun 21, 2006 8:24 pm
Location: SourceGear
Contact:

Re: TeamCity 9.1 & Vault 9.1

Post by Beth » Wed May 11, 2016 2:38 pm

Could you send an email to support at sourcegear.com (attn: Beth) with a link to this forum thread? I'll need to dig a bit to see what the problem might be.

HS:
Beth Kieler
SourceGear Technical Support

ajj3085
Posts: 228
Joined: Thu Feb 16, 2006 11:39 am

Re: TeamCity 9.1 & Vault 9.1

Post by ajj3085 » Wed May 11, 2016 4:15 pm

Beth wrote:Could you send an email to support at sourcegear.com (attn: Beth) with a link to this forum thread? I'll need to dig a bit to see what the problem might be.

HS:
Done.

ajj3085
Posts: 228
Joined: Thu Feb 16, 2006 11:39 am

Re: TeamCity 9.1 & Vault 9.1

Post by ajj3085 » Sun May 15, 2016 4:14 pm

Beth wrote:Could you send an email to support at sourcegear.com (attn: Beth) with a link to this forum thread? I'll need to dig a bit to see what the problem might be.

HS:
Per your last email, this is my configuration:

Server 1:
Windows Server 2012 R2, 64-bit
TeamCity 9.1.7 (currently using Vault Standard CLC 9.0)

Server 2:
Windows Server 2008 R2, Standard, 64-bit
SQL Server 2008 R2, Standard, 64-bit, SP3
Vault Standard 9.1

This the Vault Help - Technical Support from a client on my workstation, not the TeamCity server (I don't have the Vault Client installed there):
Client Information
Vault Standard Client Version: 9.1.0.584
.NET Framework Version: 2.0.50727.8662
Operating System: Microsoft Windows 10 Pro
Service Pack: 0.0
OS Version: 10.0.10586
Total Physical Memory: 15.93 GB
Time Zone: (UTC-05:00) Eastern Time (US & Canada)

Server Information
Server Version: 9.1.0.584
.NET Framework Version: 4.0.30319.34209
Operating System: Microsoft Windows Server 2008 R2 Standard
Service Pack: 1.0
OS Version: 6.1.7601
Timezone: (UTC-05:00) Eastern Time (US & Canada)
SQL Version: Microsoft SQL Server 2008 R2 (SP3) - 10.50.6220.0 (X64)

Beth
Posts: 8550
Joined: Wed Jun 21, 2006 8:24 pm
Location: SourceGear
Contact:

Re: TeamCity 9.1 & Vault 9.1

Post by Beth » Fri Oct 20, 2017 8:20 am

Some discussion happened offline in ticket 244652.
Beth Kieler
SourceGear Technical Support

jclausius
Posts: 3621
Joined: Tue Dec 16, 2003 1:17 pm
Location: SourceGear
Contact:

Re: TeamCity 9.1 & Vault 9.1

Post by jclausius » Fri Oct 20, 2017 8:34 am

Also note, feedback from customers integrating TeamCity with Vault have been more favorable when re-configuring TeamCity to run the 'bitness' of Java against the bitness of the OS.

For example, with a 64-bit OS, configuring TeamCity to use an installed, 64-bit version of Java was faster compared to TeamCity with the 32-bit version of Java.
Jeff Clausius
SourceGear

Post Reply